Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Zöldfűszeres morzsás karfiol

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 0,5 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 1 tk morzsolt kakukkfű
  • 1 marék friss bazsalikomlevél + a tálaláshoz
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1.  A megmosott, nagyobb rózsáira szedett karfiolt lobogó, sós vízben roppanósra főzzük.
    2. Közben egy nagy serpenyőben felhevítünk 1 ek olajat, és megpároljuk rajta a megtisztított, átnyomott fokhagymát. Beleforgatjuk a zsemlemorzsát, majd egy kevés sóval, a morzsolt majoránnával és kakukkfűvel, a felaprított bazsalikommal, továbbá némi borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a maradék olajat, és közepes lángon, kevergetve addig sütjük a morzsát, amíg aranybarna nem lesz.
    3. Szűrőlapáttal kiszedjük a karfiolrózsákat a főzővízből, és azonnal a zöldfűszeres morzsába forgatjuk őket. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

    TARTALMAS EGYTÁLÉTELEK >>>

    KARFIOL - MINDEN MENNYISÉGBEN >>>

    SAJTOS KARFIOL >>>

Készíts zsemlemorzsát házilag! Ehhez darálógépben daráld finomra a szikkadt zsemléket, kenyércsücsköket.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes