Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres morzsás karfiol

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1.  A megmosott, nagyobb rózsáira szedett karfiolt lobogó, sós vízben roppanósra főzzük.
  2. Közben egy nagy serpenyőben felhevítünk 1 ek olajat, és megpároljuk rajta a megtisztított, átnyomott fokhagymát. Beleforgatjuk a zsemlemorzsát, majd egy kevés sóval, a morzsolt majoránnával és kakukkfűvel, a felaprított bazsalikommal, továbbá némi borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a maradék olajat, és közepes lángon, kevergetve addig sütjük a morzsát, amíg aranybarna nem lesz.
  3. Szűrőlapáttal kiszedjük a karfiolrózsákat a főzővízből, és azonnal a zöldfűszeres morzsába forgatjuk őket. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

TARTALMAS EGYTÁLÉTELEK >>>

KARFIOL - MINDEN MENNYISÉGBEN >>>

SAJTOS KARFIOL >>>

Készíts zsemlemorzsát házilag! Ehhez darálógépben daráld finomra a szikkadt zsemléket, kenyércsücsköket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss