Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres lucskos káposzta

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, és feltesszük főni. Amikor felforr, lekanalazzuk a habot a tetejéről, és hozzáadjuk a kockára vágott káposztát, a paradicsomot és a paprikát. Megsózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük a kaporral és a borsikafűvel. Kis lángon főzzük tovább.
  2. Az apróra vágott póréhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk egy teflonserpenyőben. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és felengedjük 1 dl vízzel. Az egészet felforraljuk, majd a leveshez adjuk.
  3. Amikor a hús és a káposzta megpuhult, ízesítjük az ecettel, és behabarjuk. A habaráshoz a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal vagy tejföllel, egy merőkanálnyi  forró levest adunk hozzá, és alaposan összekeverjük. A keveréket a levesbe öntjük, és felforraljuk.

Megjegyzés

Igazi magyaros étel, melyet nagymamám, majd édesanyám is készített. Igaz, ők több zsíros húst tettek a levesbe. A semmihez nem hasonlítható ízét a zöld csombor és kapor adják. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a káposztás ételeket.
Vigyázzunk arra, hogy az ecetet a habarás előtt tegyük a levesbe, mert különben megcsomósodik a tejföl. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss