Zöldfűszeres-sajtos cukkinitócsni

Hozzávalók

  • 25 dkg krumpli
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg sajt ( fele füstölt - fele natúr trappista)
  • 1 ek zabpehely
  • 2 ek tönkölybúza liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 csokor kapor
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez
  • Mártogatós:
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 csipet só
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítés

    1. A nyers krumplit és a zellert megpucoljuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy kicsit állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét. Hozzáadjuk a tojásokat, a zabpelyhet, a lisztet.
    2. Nagylyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, felaprítjuk a zöldfűszereket, és a krumplis-zelleres keverékhez adjuk. Megsózzuk és alaposan összekeverjük. (Ha lágynak bizonyulna, adhatunk hozzá lisztet, ha túl sűrű lenne, joghurttal hígíthatjuk.)
    3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk. Egy evőkanálnyi masszából, nedves kézzel kis fasírtgolyókat formázunk, majd a serpenyőbe rakjuk, és kanállal kicsit kilapítjuk. A lepény mindkét oldalát aranybarnára sütjük közepes hőmérsékleten, körülbelül három-három perc alatt. Ha kész, papírtörlőre rakjuk, leitatjuk a felesleges az olajat. Tálalásig melegen tartjuk
    4. A mártogatóshoz a joghurtot egy tálba rakjuk, hozzáadunk egy csipet sót, a felaprított kaprot, és az olívaolajat. Összekeverjük és a lepényekkel kínáljuk.

     

Megjegyzés

Amikor megjelenik a zöld kapor igyekszem minél több ételbe belecsempészni. Most mártogatóssal kínáltam,de egy zsenge zöldborsó főzelék feltétjeként is finom.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek