Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres lazacszeletek

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 szelet lazacfilé (kb. 15 dkg/db)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • A fűszerkeverékhez:
  • 3 evőkanál összevágott friss kapor
  • 3 evőkanál összevágott friss mentalevél
  • 3 evőkanál összevágott friss petrezselyem
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A fűszerkeverékhez kézi mixerrel összeelegyítjük /turmixoljuk a kaprot, a mentalevelet, a petrezselymet, a fokhagymát, a mustárt, a kapribogyókat. A zöld masszához keverjük az olajat és a citromlét. Összekeverjük és félretesszük, érni hagyjuk.

A szobahőmérsékletű halat sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, fél órát pihentetjük.

Felforrósítjuk a 2 evőkanál olajat, és a félfőre vágott vöröshagymákat sóval, borssal üvegesre pirítjuk benne, majd egy tűzálló tál aljára kaparjuk.

A halszeleteket ráfektetjük a hagymára, a zöldfűszeres mártással befedjük, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Fóliával letakarjuk, néhány percig pihentetjük, majd ízlésünk szerinti körettel tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss