Elkészítés: A fűszerkeverékhez kézi mixerrel összeelegyítjük /turmixoljuk a kaprot, a mentalevelet, a petrezselymet, a fokhagymát, a mustárt, a kapribogyókat. A zöld masszához keverjük az olajat és a citromlét. Összekeverjük és félretesszük, érni hagyjuk.
A szobahőmérsékletű halat sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, fél órát pihentetjük.
Felforrósítjuk a 2 evőkanál olajat, és a félfőre vágott vöröshagymákat sóval, borssal üvegesre pirítjuk benne, majd egy tűzálló tál aljára kaparjuk.
A halszeleteket ráfektetjük a hagymára, a zöldfűszeres mártással befedjük, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Fóliával letakarjuk, néhány percig pihentetjük, majd ízlésünk szerinti körettel tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre