Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldfűszeres húsos derelye spenót mártással

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 db újhagyma
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • 2 ek olaj
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 60 dkg spenót
  • 2 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

    1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, és együtt tovább pirítjuk, majd beleforgatjuk a felaprított petrezselymet, egy elhabart egész tojást, és aprítóban felaprítjuk. Végezetül belekeverjük a zsemlemorzsát, és félretesszük hűlni.
    2. Egy tojást felverünk, hozzáadjuk a lisztet és egy kevés vizet, majd egy közepesen kemény tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk.
    3. A töltelékből egy teáskanálnyit teszünk a tészta szélre sorban, majd megkenjük a tészta szélét a felvert tojással, és ráhajtjuk a tészta másik felét, majd derelyevágóval felvágjuk a spenótkupacok mentén. Forrásban lévő, bő, sós vízben kifőzzük a húsos derelyéket.
    4. Egy csokor petrezselymet felaprítunk olívaolajon megfuttatjuk, és erre szedjük a húsos derelyéket, és beforgatjuk.
    5. A mártáshoz a spenótot leöblítjük, majd sóval, borssal, rövid ideig addig főzzük, amíg a spenót összeesik. 1 evőkanál olajon a fokhagymát és a lisztet megpirítjuk és felengedjük, majd tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a előfőzött spenótot és botmixerrel összemixeljük. Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd összeforraljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin