Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldfűszeres halgolyók

Hozzávalók

  • 1 nagy szelet harcsafilé (25 dkg)
  • 1 ek zabpehely
  • 1 ek + 1 tk teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál újhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 3-4 db szárított paradicsom
  • bors
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 3 karika citrom
  • 1 db hámozottparadicsom-konzerv (40 dkg)

Elkészítés

    1. A felszeletelt halat a kaporral, a citromkarikákkal, a sóval és az ételízesítővel kb. 1,5 dl vízben 3-4 percig főzzük, amíg megpuhul. Ezután lezárjuk a lángot, leöntjük róla a felesleges folyadékot, és villával szétnyomkodjuk a halat.
    2. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a felaprított újhagymát egy csipet sóval. A hagyma felét a halhoz adjuk és hagyjuk hűlni. 
    3. A megmaradt hagymára ráhintjük a teáskanál lisztet, majd felengedjük a hámozott paradicsommal. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Ha felforrt lezárjuk a lángot.
    4. Elkészítjük a halgolyókat: a harcsához hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet és kaprot, a zabpelyhet, a tojást, valamint a frissen őrölt borsot és jól összekeverjük. 
    5. Egy papírtörlőre hintjük a lisztet, összekeverjük a parmezánnal és ebbe forgatjuk majd a fasírtokat. Nedves kézzel gombócokat formálunk a halas masszából, majd a parmezános lisztbe forgatjuk őket.
    6. Egy serpenyőben felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd két részletben 3-3 perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőre szedjük, és felitatjuk a felesleges olajat. A paradicsomos mártással és salátával kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom - aki nem szereti a halat, annak ajánlom ezt a változatot bátran ajánlom kipróbálásra. Készíthetjük tengeri halból is.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin