Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres gombócok

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gombát megmossuk, szárazra töröljük. A szárát kitörjük, apró kockákra vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a liszttel, a keményítővel és a sörrel. A fehérjét kemény habbá verjük, és a sörös masszába forgatjuk. Felforrósítunk 6 dkg vajat, és megpirítjuk benne a fokhagymát. Belekeverjük a gombakockákat, a zöldfűszereket, az ételízesítővel fűszerezzük, 4 percig pároljuk, és a gombába töltjük. Felforrósítjuk a vajat. A gombát a sörös masszába mártjuk, majd a forró vajban megpirítjuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 956 kJ/233 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss