Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldfűszeres gombakrémleves

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1-2 db sárga héjú burgonya (kb. 15 dkg)
  • 2 szál szárzeller
  • 30 dkg gomba
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dkg vaj
  • 1 l zöldségleves
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt, szárított petrezselyem (frissel még finomabb)
  • 1 teáskanál citromlé
  • kevés cayenne-i bors

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket megtisztítottam, a burgonyát meghámoztam, kis kockákra aprítottam. A szárzeller külső, szálkás részét eltávolítottam, hosszában félbevágtam, majd felkarikáztam. A hagymát egészen finomra kockáztam. A gombákat vaskosabbra szeleteltem.

    Az olajat és a vajat felhevítettem, rádobtam a hagymát, üvegesre dinszteltem, hozzáadtam a burgonyát és a zellert. Néhány percig pirítottam, majd felöntöttem a leves negyedével. Fedő alatt pároltam tovább. A félpuha zöldségeket 4-5 perc elteltével felöntöttem a maradék leves felével, majd hozzáadtam a fűszereket, és ekkor adtam hozzá a gombát. Mikor egyet forrt, felöntöttem a leves utolsó részével, valamint hozzáadtam a tejet. A következő forrás után félrehúztam a tűzhelyről, belekanalaztam a citromlevet, és botmixerrel pürésítettem.

    Azon forrón kínáltam.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin