Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres főtt borjú salsa verdével

MME MME
60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg borjúhús (váll, fartő, pofa)
  • 2 szál sárgarépa
  • 4 szál zellerszár
  • 1 édeskömény
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • bors
  • babér
  • zsálya
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • fehérborecet
  • A salsa verdéhez:
  • 4 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 ecetes uborka
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 2 db szardellafilé
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 0,5 dl olívaolaj
  • kevés só
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A húst megtisztítjuk, ha a formája indokolja, akkor kötözéssel alakítjuk. Egy fazékban vizet forralunk, fűszerezzük a friss zöldfűszerekkel, ecettel, sóval, borssal, babérral, fokhagymával, és a különböző formájúra szeletelt zöldségeket belerakjuk. Ekkor már ügyeljünk arra, hogy ne forrjon túlságosan a víz, mert könnyen szétfőhetnek benne a zöldségeink, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak. A húst belerakjuk a főzőlébe, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre főzzük.

A zöld szószhoz minden alapanyagot egy mélyebb edénybe helyezünk, amiben kényelmesen tudunk turmixolni. Az olajnak a felét adjuk csak hozzá a turmixolás előtt, minden másból a teljes mennyiséget. Aprítás után, megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük. Amikor a végső simításokat végezzük, szép lassan belekeverjük a maradék olajat.

A megfőtt húst kiemeljük, szeleteljük, a zöldségekkel és a salsa verdével tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss