Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres-fokhagymás sült pontyfilé

90 perc
mester
megfizethető
3 adag

Elkészítés

Elkészítés: A filéket ferdén bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, a hűtőben pihentetjük kb. bő fél órát.

7 dkg vajat habosra keverünk, belekeverünk 2-3 gerezd reszelt fokhagymát, a finomra aprított zöldeket, a citrom héját, a vágatokba töltjük az ízesített vajat.

Tűzálló tálba sütőpapírt teszünk, vékonyan megolajozzuk, a haldarabokat belefektetjük, tetejükre paprikás lisztet szitálunk, a maradék vajat rámorzsoljuk a tetejükre. Előmelegített 190 fokos sütőben sütjük kb. 25 percig.

Felverünk 1 tojást, elkeverjük a tejföllel, reszelt fokhagymával, enyhén sózzuk, borsozzuk, reszelt sajtot keverünk hozzá, a halakra kenjük. A sütőt légkeverésre állítjuk, visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.

Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk, amelyet a tepsiben visszamaradt zsiradékkal kicsit meglocsolhatunk, valamint ízlés szerinti salátával kínáljuk.

Megjegyzés

Jogosan kérdezheti valaki, hogy miért kell a paprikás liszt, ha tejföllel van lekenve? Eredetileg azt gondoltam, hogy natúron fogom sütni, aztán sütés közben meggondoltam, és rákentem a tejfölt. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss