Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres csirkemell sült almával és irdalt tepsis burgonyával

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A körethez a megmosott héjas burgonyákat éles késsel keresztben sűrűn beirdaljuk, tepsibe tesszük, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A csirkemellfiléket lapjával félbevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott snidlinggel, zsályával, kakukkfűvel, megszórjuk. Ezután meglocsoljuk olívaolajjal, és forró serpenyőben kb. 5-5 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Közben a megmosott, leszárított almák magházát kivájjuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk friss citromlével, és a húsok után, a serpenyőben visszamaradt fűszeres zsiradékon oldalanként kb. 2-3 perc alatt pirosra sütjük.

Tálaláskor a csirkemelleket az almaszeletekkel tányérra rétegezzük, és körberakjuk a forró sült burgonyával.

Megjegyzés

A csirkemell sütésénél arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki a hús, az alma sütésénél pedig arra, az almaszeletek kicsit roppanósak maradjanak. A burgonya irdalásánál vigyázzunk, hogy a burgonyát szeleteléskor ne vágjuk át teljesen, csak kb. a burgonya 3/4 részéig.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss