Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, vékonyan felszeleteljük.
A fűszervajhoz puha vajat használunk, melyhez hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a sót, valamint a zöldfűszereket. Jól összekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Egy tepsi alját megszórjuk ételízesítővel, majd a csirkemelleket egymás mellé fektetjük. Kevés olajjal meglocsoljuk, pici vízzel felöntjük, majd enyhén megsózzuk, és az elkészített fűszervajjal megkenjük. A tepsit lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 10 percig sütjük.
A rizst megmossuk, kevés olajon lepirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a zöldpaprikát és fedő alatt készre pároljuk. Hozzákavarjuk a lecsepegtetett kukoricát.
A zöldfűszeres csirkemellet a kukoricás rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre