Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres burgonyaropogós (tócsni)

MME MME
5 3.8/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a felaprított snidlinget, a tárkonyt és petrezselymet, majd megsózzuk, megborsozzuk. A megtiszított burgonyát durvára lereszeljük, és kinyomjuk belőle a nedvességet. A zöldfűszerekhez adjuk, és jól összedolgozzuk.
  2. Vékonyan kiolajozott serpenyőbe teszünk 1 ek burgonyás-zöldfűszeres keveréket, kissé lelapítjuk, és 2 percig sütjük. Megfordítjuk, és 2-3 percig sütjük a másik oldalát is, amíg aranysárga lesz. Papírtörlőre szedve leszárítjuk, és fokhagymás tejföllel fogyasztjuk. 

Megjegyzés

Az egyik burgonya helyett tehetünk bele sárgarépát is. Aki jobban kedveli, a tárkony vagy a petrezselyem helyett ízesítheti kaporral is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss