Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bulgurral töltött padlizsán

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A padlizsánhoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt római kömény
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk csilipehely
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 ek reszelt citromhéj
  • 1/2 tk só
  • 1,4 dl olívaolaj
  • 2 db padlizsán
  • A bulgurhoz:
  • 15 dkg bulgur
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csokor friss koriander (+ a szóráshoz)
  • 1 csokor friss menta
  • 5 dkg zöld olívabogyó
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • 3 szál újhagyma
  • 1,5 ek citromlé
  • 2 dl sűrű görög joghurt

Elkészítés

  1. Az aprított fokhagymát, a római köményt, a koriandert, a csilit, a fűszerpaprikát, a citromhéjat és a sót aprítógépbe, összemixeljük tesszük, majd hozzáadjuk az olívaolaj 2/3 részét.
  2. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, mindegyiket keresztmintásan bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bőrét ne sértsük meg. Egyenletesen rákanalazzuk a fűszerkeveréket, és egy sütőlapra helyezzük. Kb. 40 percre 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amíg a padlizsán teljesen megpuhul.
  3. A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben pár perc alatt megpároljuk. A mazsolát kb. 10 percre langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a bulgurhoz (ami eddigre már megszívta magát a vízzel), összekeverjük a maradék olívaolajjal, majd hozzáadjuk az aprított friss zöldfűszereket, az olívabogyót, a mandulát, az újhagymát, és a citrom kifacsart levét. Ízlés szerint megsózzuk.
  4. A megsült padlizsánokat melegen tálaljuk, a tetejükre halmozzuk a zöldfűszeres bulgurt, végül joghurtot kanalazunk rá. Díszítésként megszórjuk egy kevés friss korianderrel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss