Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszerekkel sült makréla

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A makrélát megtisztítjuk, vízzel leöblíjük, szárazra töröljük.

A fokhagymát és a fűszernövényeket apróra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk 2 kanál olajjal.

A masszával megtöltjük a halak belsejét és a kopoltyú üregeit. A halakat mindkét oldalukon késsel megmetsszük, sóval meghintjük, egy olajjal megkent alufóliára helyezzük, olajjal még egyszer megöntözzük.

A fólia széleit jól lezárva tepsibe helyezzük, és 180 C-fokon kb. 30 percig sütjük.

A sült makrélát vajon párolt vegyes zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss