Elkészítés: 1. Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát, és a sütőt előmelegítjük.
2. A tésztához a tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt keményre verjük. A sütőporral és keményítővel elkevert lisztet átszitáljuk, majd a tojásos keverékhez adjuk. A formába öntjük és megsütjük.
3. A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Felverjük a tejszínt, félidőben a habfixálót hozzáadjuk, majd a mascarponéval óvatosan összeforgatjuk.
4. A lime-okat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. 3-nak a héját lereszeljük, a belsejét kifilézzük. A maradék 5-nek kifacsarjuk a levét, amit a cukorral elkeverünk. A menta leveleit lecsipkedjük, néhányat a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyon apróra vágjuk.
5. A cukros lime-levet felmelegítjük, a kinyomkodott zselatinlapokat beletesszük, amikor a cukor már felolvadt, és a zselatinlapokat is feloldjuk benne. Kicsit kihűtjük, majd az apróra vágott mentaleveleket beleforgatjuk a lereszelt lime-héjjal együtt. A mascarponés krémbe forgatjuk, óvatosan. Végül a zselatinos lime-levet is beleöntjük, és alaposan, de óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Dermedésig hűtőbe tesszük (1 óra).
6. A tésztát 3 lapra vágjuk. Tejjel meglocsoljuk a lapokat, fél órát pihentetjük. A krémmel betöltjük a lapokat, a torta oldalát is bevonjuk vele, majd a félretett lime-gerezdekkel, mentalevelekkel díszítjük. Hűtőben 1 órát pihentetjük tálalás előtt, de előző nap is elkészíthető.