Zöldcitromos csokoládétorta

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótatésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 100 ml tej
  • 10 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 csipetnyi só
  • 1 cs sütőpor
  • A csokoládékrémhez:
  • 125 ml tej
  • 1 ek méz
  • 22 dkg apróra vágott étcsokoládé
  • 1 ek vaj
  • A joghurtos krémhez:
  • 6 zöldcitrom (170 ml lé)
  • 20 dkg porcukor
  • 7 db zselatinlap
  • 500 g natúr joghurt
  • 350 ml tejszín (Hulala)

Elkészítés

    1. A lisztet és a kakaóport elkeverjük. A vajat langyos tejben felolvasztjuk. A tojásokat, a cukrot és a sót simára keverjük. A lisztes keveréket és a vajas tejet beleforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformában 4 lapot sütünk, 180 fokon, tűpróbáig.
    2. Míg a lapok sülnek, a tejet a mézzel felforraljuk, a feldarabolt étcsokoládéra öntjük, a vajat hozzáadjuk, és kb. 5 percig keverjük robotgéppel, míg a krém szép fényes nem lesz.
    3. Lereszeljük 2 zöldcitrom héját, majd a többi citrommal együtt ezeket is kifacsarjuk, és a porcukorral elkeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe, kb. 10 percre beáztatjuk, kinyomkodjuk, és 2 ek  zöldcitromlével egy kis lábasban felforrósítjuk, és a joghurttal együtt a maradék zöldcitromléhez adjuk. 150 ml tejszínt beleforgatunk.
    4. Mielőtt elkezdjük a rétegezést, a csokikrémből tegyünk félre annyit, hogy a kész tortát megcsorgathassuk vele. Az első  piskótát kapcsos formába tesszük. 5 ek csokikrémet és a joghurtkrém felét rásimítjuk. A 2. lapot ráhelyezzük, kissé rányomkodjuk, majd újra csokikrém, joghurtkrém a sorrend. A legfelső lappal lezárjuk a tortát. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
    5. Kivesszük a tortát a formából, a maradék 200 ml hulalát habbá verjük, és egy kevés kivételével bevonjuk vele a tortát. A maradékból, habzsák segítségével kis rózsákat nyomunk a sütemény tetejére. 10 percre ismét hűtőbe tesszük. A maradék csokikrémet kissé felmelegítjük, és egy kanál segítségével a torta tetejére csorgatjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin