Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós-zabpelyhes lepény

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet aprítóval vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen. A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd leszűrjük, és kihűtjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csilipelyhet, a korianderzöldet, ízlés szerint sót és a tejet, majd összeturmixoljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a zabpehelylisztet, alaposan összekeverjük, majd hagyjuk legalább fél órát állni, hogy felszívja a nedvességet (sűrűbb masszát kell kapnunk.)
  4. Egy teflonos palacsintasütőt megspriccelünk olajjal, majd a masszából kisebb halmokat kanalazunk bele, és kicsit elsimítjuk a kanállal, hogy vékonyabb legyen. Ezután kisebb lángon, szép lassan megsütjük mind a két oldalát. Sütés közben egy szélesebb spatulával óvatosan alányúlunk, és egy határozott mozdulattal fordítjuk át.

Megjegyzés

Tálaláskor a lepénykéket ízlés szerint natúr joghurttal vagy tejföllel kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss