Zöldborsós-zabpelyhes lepény

Hozzávalók

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • kb. 1 cm-es darab gyömbér
  • 1 mk római kömény
  • 1 mk csilipehely
  • 1 ek korianderzöld
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A zabpelyhet aprítóval vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen. A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd leszűrjük, és kihűtjük.
    2. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csilipelyhet, a korianderzöldet, ízlés szerint sót és a tejet, majd összeturmixoljuk.
    3. Ezután hozzáadjuk a zabpehelylisztet, alaposan összekeverjük, majd hagyjuk legalább fél órát állni, hogy felszívja a nedvességet (sűrűbb masszát kell kapnunk.)
    4. Egy teflonos palacsintasütőt megspriccelünk olajjal, majd a masszából kisebb halmokat kanalazunk bele, és kicsit elsimítjuk a kanállal, hogy vékonyabb legyen. Ezután kisebb lángon, szép lassan megsütjük mind a két oldalát. Sütés közben egy szélesebb spatulával óvatosan alányúlunk, és egy határozott mozdulattal fordítjuk át.

Megjegyzés

Tálaláskor a lepénykéket ízlés szerint natúr joghurttal vagy tejföllel kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek