Elkészítés: A tésztához az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük.
A tésztát kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, majd egy nagyobb szájú pohárral vagy nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy darabra a töltelékből halmozunk, majd egy másikkal betakarjuk, a széleit jól összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a pogácsákat, majd a tetejét megkenjük a tojással elkevert tejföllel, reszelt sajtot teszünk rá. 180 fokon pirosra sütjük kb. 40-45 perc.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre