Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós töltike (töltött pogácsa)

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • tej a futtatáshoz
  • 1 evőkanál só
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg kukorica
  • 10 dkg zöldborsó (megfőzve)
  • 10 dkg sonka reszelve
  • 10 dkg sajtkrém
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük.

A tésztát kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, majd egy nagyobb szájú pohárral vagy nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy darabra a töltelékből halmozunk, majd egy másikkal betakarjuk, a széleit jól összenyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a pogácsákat, majd a tetejét megkenjük a tojással elkevert tejföllel, reszelt sajtot teszünk rá. 180 fokon pirosra sütjük kb. 40-45 perc.

Ezek is érdekelhetnek

Friss