Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós tokány

5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 6-7 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 40 dkg kifejtett zöldborsó
  • 1 db kis kápia paprika
  • zöldpaprika
  • 1 tk őrölt paprika
  • 2-3 tk morzsolt majoránna
  • őrölt bors
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, megszárítjuk, majd kisujjnyi darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát finomra aprítjuk. A kápia paprikát kis kockákra daraboljuk.
    2. A szalonnát egy serpenyőben pirítani kezdjük. A húst megsózzuk, megborsozzuk, majd a szalonnához adjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk, majd tányérra szedjük, és félretesszük. 
    3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd visszatasszük serpenyőbe a félretett húst a szalonnával együtt. Meghintjük egy kevés őrölt paprikával, majoránnával, majd ízlés szerint felkarikázott zöldpaprikával ízesítjük. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a kápia paprikát, és saját levében puhulásig pároljuk.
    4. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a levét félretesszük.
    5. Nagy lángon a vizet elforraljuk. A zsiradékot megszórjuk liszttel. Erősen kavargatjuk, hogy le ne tapadjon. 1 perc után felengedjük 2 dl zöldborsó főzőlével. Hozzáadjuk a zöldborsótmajd puhulásig (kb. 2 percig) együtt pároljuk az egészet. Frissen aprított petrezselyemzölddel ízesítjük. 

      Zöldborsós finomságok >>> 

      Receptek sertéshússal >>> 

      Magyaros ételek >>>

      mindenféle tokány és ragu >>>

Megjegyzés

Kedvező áron jutottam a piacon friss szicíliai velős borsóhoz, abból készült az étel.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin