Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós tokány

75 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A zöldborsós tokány elkészítéséhez a sertéshúst csíkokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát finomra aprítjuk. A kápia paprikát kis kockákra daraboljuk. A szalonnát egy serpenyőben pirítani kezdjük. A húst megsózzuk, megborsozzuk, majd a szalonnához adjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk, majd tányérra szedjük, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd visszatesszük serpenyőbe a félretett húst a szalonnával együtt. Meghintjük egy kevés őrölt paprikával, majoránnával, majd ízlés szerint felkarikázott zöldpaprikával ízesítjük. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a kápia paprikát, és saját levében puhulásig pároljuk. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a levét félretesszük.
  3. Egy serpenyőben egy kevés zsiradékot megszórunk liszttel. Erősen kavargatjuk, hogy le ne tapadjon. 1 perc után felengedjük 2 dl zöldborsó-főzőlével. Hozzáadjuk a zöldborsót, majd puhulásig (kb. 2 percig) együtt pároljuk az egészet. Frissen aprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd összekeverjük a hússal. Párolt rizzsel tálaljuk. 

Megjegyzés

Kedvező áron jutottam a piacon friss szicíliai velős borsóhoz, abból készült az étel. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss