Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldborsós tésztasaláta

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg szarvacska tészta
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg csemege uborka
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor snidling
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek mustár
  • bors ízlés szerint
  • bazsalikom
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük. Sós vízben megfőzzük a borsót (akár a tésztával együtt).
    2. A sonkát és az uborkát felkockázzuk, majd egy salátástálban összekeverjük a leszűrt tésztával és borsóval.
    3. A tejfölt összekeverjük az olívaolajjal, a mustárral és a felaprított snidlinggel, és a tésztára öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és összeforgatjuk. Néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd tálaláskor bazsalikommal díszítjük.

Megjegyzés

Ha nagyon magába szívta a mártást, tálaláskor még tehetünk hozzá majonézt vagy tejfölt. Gyors, egyszerű, köretnek vagy vacsorára is kiváló.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin