Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós szelet II.

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát fél kisujjnyi csíkokra, a húst szeletekre, a hagymát és a petrezselymet finomra aprítom.

A szalonnát lassan zsírjára sütöm, kiveszem.

A hússzeleteket klopfolom, sózom, borsozom, lisztbe mártom, és a forró zsiradékon hirtelen kb. 1-1 perc alatt mindkét oldalát elősütöm, majd kiveszem, a szalonnához teszem.

A zsiradékot ha szükséges, pótolom, üvegesre dinsztelem benne a vöröshagymát, megfuttatom rajta a fokhagymát, a hússzeleteket a szalonnával visszateszem, fűszerezem, elkezdem párolni az ételt. Az elfőtt folyadékot szükség szerint pótolom, de mindig csak kevés vízzel.
Amikor már puhul a hús, hozzáadom a zöldborsót, a paprikával együtt teljes puhulásig párolom, végül rövid lére sütöm. A főzés vége felé bőven meghintem petrezselyemmel.

Tálalhatjuk párolt petrezselymes rizzsel, kifőtt tésztával vagy egyéb ízlés szerinti körettel. Friss salátát vagy savanyúságot is kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss