Elkészítés: A szalonnát fél kisujjnyi csíkokra, a húst szeletekre, a hagymát és a petrezselymet finomra aprítom.
A szalonnát lassan zsírjára sütöm, kiveszem.
A hússzeleteket klopfolom, sózom, borsozom, lisztbe mártom, és a forró zsiradékon hirtelen kb. 1-1 perc alatt mindkét oldalát elősütöm, majd kiveszem, a szalonnához teszem.
A zsiradékot ha szükséges, pótolom, üvegesre dinsztelem benne a vöröshagymát, megfuttatom rajta a fokhagymát, a hússzeleteket a szalonnával visszateszem, fűszerezem, elkezdem párolni az ételt. Az elfőtt folyadékot szükség szerint pótolom, de mindig csak kevés vízzel.
Amikor már puhul a hús, hozzáadom a zöldborsót, a paprikával együtt teljes puhulásig párolom, végül rövid lére sütöm. A főzés vége felé bőven meghintem petrezselyemmel.
Tálalhatjuk párolt petrezselymes rizzsel, kifőtt tésztával vagy egyéb ízlés szerinti körettel. Friss salátát vagy savanyúságot is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre