Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós szelet II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 szelet sertéshús, csirke- vagy pulykamellfilé
  • 5-6 dkg füstölt szalonna
  • szükség szerint kb. 2 evőkanál olaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg kifejtett zöldborsó
  • 1 piros húsú paprika vagy paprikakrém
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • kakukkfű vagy majoránna
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát fél kisujjnyi csíkokra, a húst szeletekre, a hagymát és a petrezselymet finomra aprítom.

    A szalonnát lassan zsírjára sütöm, kiveszem.

    A hússzeleteket klopfolom, sózom, borsozom, lisztbe mártom, és a forró zsiradékon hirtelen kb. 1-1 perc alatt mindkét oldalát elősütöm, majd kiveszem, a szalonnához teszem.

    A zsiradékot ha szükséges, pótolom, üvegesre dinsztelem benne a vöröshagymát, megfuttatom rajta a fokhagymát, a hússzeleteket a szalonnával visszateszem, fűszerezem, elkezdem párolni az ételt. Az elfőtt folyadékot szükség szerint pótolom, de mindig csak kevés vízzel.
    Amikor már puhul a hús, hozzáadom a zöldborsót, a paprikával együtt teljes puhulásig párolom, végül rövid lére sütöm. A főzés vége felé bőven meghintem petrezselyemmel.

    Tálalhatjuk párolt petrezselymes rizzsel, kifőtt tésztával vagy egyéb ízlés szerinti körettel. Friss salátát vagy savanyúságot is kínálhatunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin