Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós rizsgolyó (aranchini)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 15 dkg rizottórizs (arborio, carnaroli)
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dl zöldségleves-alaplé
  • 3 ek vaj
  • 3 ek reszelt pizzamozzarella
  • 1 db tojás
  • A panírozáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 1-2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • 4 dl olaj

Elkészítés

    1. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáforgatjuk a rizst és a borsót, majd felöntjük a borral. Nagy lángon, kevergetve addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog.
    2. Ekkor mérsékeljük a hőt, és merőkanalanként adagoljuk a rizshez az alaplét, mindig megvárva, amíg felszívja az előző adag folyadékot. Addig folytatjuk, míg a rizs felveszi az összes alaplét, és meg puhul. Közben megsózzuk.
    3. A kész rizsben elkeverjük a vajat és a reszelt mozzarellát, hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe legalább 3 órára.
    4. A hideg rizsben elkeverjük a tojást, majd a masszát 8 részre osztjuk. Benedvesített kézzel golyót formázunk belőlük. A rizsgolyókat meghempergetjük a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában, majd a közepesen forró olajban, forgatva aranybarnára sütjük.

    11 GYORS RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG RIZS >>> 

    17 LAKTATÓ HÚSMENTES ÉTEL, AMI UTÁN NEM MARADSZ ÉHES >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin