A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáforgatjuk a rizst és a borsót, majd felöntjük a borral. Nagy lángon, kevergetve addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog.
Ekkor mérsékeljük a hőt, és merőkanalanként adagoljuk a rizshez az alaplét, mindig megvárva, amíg felszívja az előző adag folyadékot. Addig folytatjuk, míg a rizs felveszi az összes alaplét, és meg puhul. Közben megsózzuk.
A kész rizsben elkeverjük a vajat és a reszelt mozzarellát, hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe legalább 3 órára.
A hideg rizsben elkeverjük a tojást, majd a masszát 8 részre osztjuk. Benedvesített kézzel golyót formázunk belőlük. A rizsgolyókat meghempergetjük a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában, majd a közepesen forró olajban, forgatva aranybarnára sütjük.