Zöldborsós rizses hús

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés felsal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk őrölt fehér bors
  • 30 dkg gyors rizs (3 zacsi)
  • 2 ek zsiradék

Elkészítés

    1. A vöröshagymát apróra vagjuk, és egy nagy evőkanál zsíron megpároljuk.
    2. Hozzáadjuk a kis kockara vagott húst, ízles szerint sózzuk-borsozzuk. Feső alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül zsírjara lesütjük.
    3. Hozzaadjuk, még fagyos állapotban a zöldborsót, a frissen vagott petrezselymet és a borsó puhulásáaig főzzük.
    4. A rizst az előirás szerint megfőzzük, lecsurgatjuk és a zöldborsós raguhoz keverjük. Reszelt füstölt, vagy parmezán sajttal tálaljuk.

Megjegyzés

Elkészíthetjük pulyka- vagy csirkemellből is!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek