Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós rizottó

Hozzávalók

  • 25 dkg fejtett zöldborsó (fagyasztott is jó)
  • 4-5 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db salottahagyma
  • 5 ek olívaolaj
  • 16 dkg rizs
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg parmezán saj t+ a szóráshoz
  • 2,5 dkg hideg vaj
  • bors
  • 2 ek citromlé
  • 2 szál bazsalikom

Elkészítés

    1. A borsót forrásban levő sós vízben főzzük 2 percig, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. 5 dkg-ot félreteszünk, a többit 1/2 dl alaplében botmixerrel finomra pürésítjük. 
    2. Az újhagymát megtisztítjuk és a fehér részét vékonyan felkarikázzuk, a zöld részéből 2 centis darabokat vágunk. A megtisztított salottahagymát apróra kockázzuk. Lábosban felhevítjük az olívaolajat, és a kétféle hagymát közepes tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve tovább pároljuk 2 percig. Közben a maradék alaplét egy külön edényben felforraljuk. A rizst felöntjük a borral, és annyi alaplét adunk hozzá, amennyi éppen ellepi, majd lassú tűzön forraljuk kb. 20 percig. Közben időről időre átkeverjük és pótoljuk az elpárolgott alaplét.
    3. A parmezánt finomra reszeljük. A vajból 2 dkg-ot apróra kockázunk. A főzési idő végén a rizottóba keverjük a borsópürét, a felkockázott vajat és a parmezánt, majd sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. Végül beleforgatjuk a maradék vajjal összemelegített borsót.
    4. A rizottót parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.

    Borsókrémes rizottó >>> 

    MIT CSINÁLJUNK A BORSÓBÓL? 11 SZUPER RECEPT A FŐZELÉKTŐL A RIZOTTÓIG >>>

    8 HIBA, AMI TÖNKREVÁGHATJA A RIZOTTÓDAT >>>

Megszórhatod 2 ek szárazon megpirított fenyőmaggal is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin