Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Beleszórjuk a feketeborsot és a finomra aprított petrezselyem felét. A megtisztított és vastag szeletekre vágott gombát beletéve megsózzuk, és lefedve saját levében puhára pároljuk, illetve zsírjára sütjük. Ezután beleszórjuk a még fagyos zöldborsót, és ismét lefedve a zöldborsó ráncosodásáig pároljuk.
Közben a virslit vastag karikákra vágva tesszük a zöldborsós gombához.
A kefirt összeöntjük 1 dl vízzel, beleszórjuk a lisztet, és simára keverjük, majd belecsorgatjuk az ételbe. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk,
ezután ízesítjük a zúzott fokhagymával meg a maradék petrezselyemzölddel. Éppen csak egyet forralunk rajta, a lángot elzárjuk alatta.
A zöldborsós gombaragut rizskörettel tálaljuk, kínálhatunk hozzá tejfölt is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre