Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldborsós-fűszeres palacsinta

Hozzávalók

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • gyömbér (kb 1 cm-es darab)
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 mokkáskanál csili pehely
  • 1 ek koriander zöld
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A zabpelyhet aprítóval, vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen.
    2. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csili pelyhet, a koriander zöldet, ízlés szerint sót, és a tejet, majd összeturmixoljuk. Ezután hozzákeverjük a zabpehelylisztet, majd legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet. (Egy sűrűbb masszát kell kapni.)
    3. Egy teflonos palacsintasütőt megspriccelünk olajjal, majd a masszából kisebb halmokat belekanalazunk, és kicsit elsimítsuk a kanállal, hogy vékonyabb legyen. Ezután kisebb lángon, szép lassan megsütjük mindkét oldalát. Tálaláskor a lepénykéket ízlés szerint natúr joghurttal, vagy tejföllel kínáljuk.

    ZÖLDSÉGES PALACSINTA >>> 

Megjegyzés

Kissé eltér a hagyományos palacsintától, de érdemes elkészíteni, mert nagyon finom. Mivel laktózmentes tejjel készült, így a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin