Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsos filé

MME MME
4.8/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halat hagyjuk felengedni. A zöldbors-szemekről a páclevet alaposan lecsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, a halszeleteket lisztbe forgatjuk, és az olajban közepes lángon pirosra sütjük. Közben csak egyszer fordítjuk meg, óvatosan, nehogy összetörjük. A zsályával és csipetnyi sóval ízesítjük. Megöntözzük 4 evőkanál konyakkal, és hagyjuk elpárologni. Hozzáadjuk a zöldborsot és a fehérbort. Erős lángon addig főzzük, amíg a bor fele elpárolog. Ráöntjük a maradék 2 evőkanál konyakot, és megszórjuk a petrezselyemmel. Tálra rendezzük, és a visszamaradt levével megöntözve tálaljuk. Párolt rizst kínáljunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss