Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós csirkeaprólék-leves

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 5 személyre:
  • 70 dkg csirkeszárny és -nyak vegyesen
  • 1 kg zöldborsó (nettó súly kifejtve 50 dkg)
  • 25 dkg vegyes zöldség ( sárgarépa, fehér répa, zeller) - aprítva
  • 1 vöröshagyma - finomra aprítva
  • 1 duci gerezd fokhagyma - aprítva
  • 3 evőkanál olaj
  • kb. 2 dkg liszt
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • kevés ételízesítő (kedvencünk)
  • nagy csokor petrezselyemzöld - aprítva
  • A levesbetéthez:
  • 1 tojás
  • pici víz
  • liszt - amennyit felvesz
  • pici só

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítom, a forgóknál 3 részre, a nyakát félbe vágom, megmosom, enyhén besózom.

    Forró olajban a zöldségeket magas hőfokon megpirítom, beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintem a liszttel, rövid ideig keverem-pirítom, majd meghintem a pirospaprikával, és felengedem kb. 1 liter vízzel. Sózom, borsozom, a csirkedarabokkal kb. fél órát főzöm félrecsúsztatott fedővel, csendesen. Majd hozzáöntöm a zöldborsót, kiegészítem még kb. fél liter vízzel, fűszerezem.

    Amikor a borsó puhul, a tojásból és lisztből kevert galuskatésztát szaggató segítségével beleszaggatom a forrásban lévő levesbe, közben kevergetem, hogy a tészta ne ragadjon össze. Amikor a tészta feljön a leves tetejére, takarékon még rövid ideig főzöm, közben beleszórom a petrezselymet, és tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin