Elkészítés: A húst leöblítjük, szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk, izlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, összekeverjük, lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben pácoljuk.
Közben a gombát és az újhagymát megtisztítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is), a kukoricát leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hagyma felét 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Leöblítjük a rizskeveréket, a hagymára dobjuk, erős tűzön néhány percig pirítjuk. Aláöntjük a tyúkhúslevest, hozzáadunk egy csipet frissen reszelt szerecsendiót, felforraljuk, lefedjük, és a sütőben puhára „sütjük” (40 perc).
A pácolt húscsíkokat megszórjuk és összekeverjük a rizsliszttel. Felforrósítjuk a maradék 4 evőkanál olajat, beletesszük a húst, és folyamatosan kevergetve 4-5 percig, pirosra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük a zsiradékból, félretesszük, melegen tartjuk.
A zsiradékban megfonnyasztjuk a maradék hagymát, rádobjuk a gombát, néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a borsikafüvet, fedő alatt, saját levében-gőzében puhára pároljuk, csak a végén sózzuk.
Kivesszük a rizst a sütőből, hozzákeverjük a kukoricát, szükség szerint után sózzuk, borsozzuk. Hideg vízzel kiöblített kávéscsészékbe nyomkodjuk, óvatosan-ügyesen 4 lapostányérra borítjuk. Mellészedjük a húst és a gombás zöldborsót. Paradicsomszeletekkel, borsikafű-levélkékkel vagy petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.