Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós burgonyakrokett

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg krumplipüré
  • 10 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)
  • 2 db tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
  • kb. 2 l olaj ( a sütéshez )

Elkészítés

    1. Az előző napról maradt burgonyapürét a zöldborsóval együtt keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját. Jól összekeverjük, és evőkanál segítségével kroketteket formázunk belőle.
    2. A kroketteket áthúzzuk az elkevert tojásfehérjéken és megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd megismételjük a műveletet, hogy a panír vastagabb legyen.
    3. A kroketteket óvatosan a felhevített olajba engedjük és aranybarnára sütjük kb. 3 perc alatt. Végül konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. 

    MÉG TÖBB KÖRET >>> 

    ISTENI BORSÓS RECEPTEK >>> 

    6 KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ KÖRET A KRUMPLI ÉS A RIZS HELYETT >>> 

Megjegyzés

Ráérős hétvégén süsd meg a maradék pürét lepénynek, majd rakd meg vajon megfonnyasztott spenótlevéllel, valamint tükörtojással és kínáld villásreggelire! A lepény lekvárral vagy salátával is finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin