Az előző napról maradt burgonyapürét a zöldborsóval együtt keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját. Jól összekeverjük, és evőkanál segítségével kroketteket formázunk belőle.
A kroketteket áthúzzuk az elkevert tojásfehérjéken és megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd megismételjük a műveletet, hogy a panír vastagabb legyen.
A kroketteket óvatosan a felhevített olajba engedjük és aranybarnára sütjük kb. 3 perc alatt. Végül konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni.
Ráérős hétvégén süsd meg a maradék pürét lepénynek, majd rakd meg vajon megfonnyasztott spenótlevéllel, valamint tükörtojással és kínáld villásreggelire! A lepény lekvárral vagy salátával is finom. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!