Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós brokkolikrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 75 dkg brokkoli (fagyasztott)
  • 1 db hagyma
  • 1,5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 60 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1,5 l zöldségleves alaplé
  • 10 dkg feta sajt
  • néhány szál menta
  • 2 dl habtejszín
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1.  A friss brokkolit megtisztítjuk, a fagyasztottat kissé felengedjük, majd apró rózsákra szedjük. A friss brokkoli szárát meghámozzuk és apróra kockázzuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
    2. Fazékban felhevítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat (a frisset a szárral együtt) és a zöldborsót, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Ezután mérsékelt tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
    3. Közben a feta sajtot szétmorzsoljuk, a leöblített menta leveleit lecsipkedjük és csíkokra metéljük. A levest felöntjük a tejszínnel, majd félrehúzzuk, és botmixerrel pürésítjük a fazékban. Sóval, borssal ízesítjük, reszelünk bele egy csipetnyi szerecsendiót, és felforrósítjuk. A sajttal és a mentával megszórva tálaljuk.

    isteni receptek brokkolival >>>

    A ZÖLDBORSÓ - MIT FŐZZÜNK BELŐLE? 4 BOMBAJÓ RECEPT! >>>

    minden, amit a brokkoliról tudni kell >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin