Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós-baconös csirkecomb bulgurral

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A combokat kettévágjuk, a bacont felkockázzuk, az újhagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben zsírjára sütjük a bacont, majd kiszedjük a töpörtyűt, és a hártamaradt zsiradékon, pár perc alatt, fehéredésig sütjük a combdarabokat, majd kiszedjük, és félretesszük.
  3. A serpenyőbe szórjuk a felszeletelt újhagymát, 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Visszatesszük a serpenyőbe az elősütött combokat és a kisütött bacont, majd óvatosan összeforgatjuk a hagymával. Felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Kiforraljuk, majd alacsony hőfokon főzzük félpuhára főzzük a combokat,  hozzáadjuk a zöldborsót, és puhára főzzük.
  4. A tejfölt simára keverjükpár kanál szafttal, majd belecsorgatjuk a serpenyőbe. Óvatosan összerázzuk, még pár percig főzzük, hogy a szaft egy kicsit besűrűsödjön.
  5. Közben másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük a bulgurt. Egy serpenyőben 1-2 evőkanál olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a bulgurt.  Ízlés szerint sózzuk, majd összekeverjük.
  6. Tálaláskor a bulgurt tányérra szedjük, majd helyezzük rá a combot, és ízlés szerint kanalazzunk rá a zöldborsós-baconös szaftból.

15 BOMBAJÓ BULGUROS RECEPT A TABULÉN TÚL: EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS FOGÁSOK! >>> 

OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss