Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós aprópecsenye

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés szűzérme vagy karaj - kisujjnyi darabokra aprítva
  • 45 dkg zöldborsó (télen fagyasztott)
  • 7-8 dkg füstölt húsos szalonna - keskeny, hosszúkás szeletekre aprítva
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma - finomra aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma - zúzva, aprítva
  • kb. 1 evőkanál Piros Arany vagy 1 db piros húsú paprika keskeny szeletekre aprítva
  • kb. 1 evőkanál morzsolt majoránna
  • kb. 1 bő teáskanál durvára őrölt tarkabors
  • 1 teáskanál liszt
  • kevés ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát az olajban kisütjük, beledinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Rátesszük a húst, erős hőfokon néhány percig keverjük-pirítjuk, sóval, bőven borssal, majoránnával ízesítjük, hozzáadjuk a paprikakrémet. Takarékra vesszük, lefedve saját levében puhára pároljuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk, a végén zsírjára sütjük.

    A zöldborsót ráöntjük, meghintjük bőven petrezselyemmel, enyhén sózzuk. Kevés vizet aláöntünk, rövid idő alatt puhára pároljuk.

    A végén a lisztet kikeverjük kicsi vízzel, sűrítjük a mártást, valamint kevés ételízesítővel, esetleg még őrölt borssal fűszerezzük.

    Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin