Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsópüré-leves

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A petrezselymet, a borsikafüvet és a tárkonyt leöblítjük, csokorba kötjük.
Elkészítés: A zöldborsót és a sárgarépát 1 l sós vízben megpároljuk. A fűszercsokorral ízesítjük. Kiveszünk és félretesszük 1-2 kanálnyi zöldséget a levesből. A fűszercsokrot eltávolítjuk, a leveshez 1 dl tejet öntünk, és összeturmixoljuk. A tojások sárgáját kikeverjük a puha vajjal, a leveshez adjuk, és állandó keverés mellett kissé besűrítjük. Csészékben, a félretett zöldségekkel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 233 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss