Elkészítés: Margarin és olaj keverékén megpárolom, sőt kicsit megpirítom a karikára vágott sárgarépát. Amikor puha és meg is sült, kiszedem az edényből, helyére beteszem a zöldborsót, és puhára párolom. A borsót NEM sütöm. Amikor megpuhult, teszek hozzá petrezselyemzöldet, fölengedem vízzel, ízesítem sóval (lehet bele tenni leveskockát, de anélkül is finom), fűszerekkel - ízlés szerint. Amíg a borsót párolom, a sárgarépát összeturmixolom. Ízlés szerint pépesebbre vagy kicsit darabosabbra. Teszek hozzá annyi tejet vagy főzőtejszínt, hogy tejfölsűrűségű legyen. Ezt beleöntöm a fővő levesbe. Ettől kicsit sűrűbb lesz a hagyományosnál, és a sült répától kicsit édeskés.
Aki akar, valamilyen levesbetétet is tehet bele. Legutóbb vajas galuskát tettem bele - nagy sikere volt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre