Elkészítés: Az olajon a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a borsót, és fedő alatt elkezdjük párolni. Hintünk rá ételízesítőt, borsot, sót. Megpucoljuk a sárgarépát, a petrezselymet, a karalábét, felkarikázzuk, kockázzuk, ki hogy szereti.
Hozzáadjuk a borsóhoz, beletesszük a petrezselyemzöldet is, és kevés víz hozzáadásával készre pároljuk. Mikor majdnem zsírjára sült, 2 evőkanál liszttel meghintjük, elkavarjuk, és felengedjük meleg vízzel.
A tojást felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, pici sót teszünk bele, és a liszttel lágy galuskatésztát készítünk. A galuskaszaggatóba tesszük a tésztát, és gyors mozdulatokkal apró galuskákat szaggatunk. Hozzáadjuk a tejet, néhány percig forraljuk, és tálalhatjuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre