Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsóleves gazdagon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 vöröshagyma
  • kb 10 dkg kelkáposzta
  • 35-40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 csomag petrezselyem
  • fél zsenge karalábé
  • egy pici zellerdarab
  • 2 evőkanál házi zsír vagy olaj
  • 2 liter víz
  • 4 erőleves kocka
  • őrölt bors
  • A nokedlihez:
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • kb. fél deci víz
  • 1 csipet só

Elkészítés

    Elkészítés:
    1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A vöröshagymát és a karalábét kockára, a sárgarépát karikákra, a fehérrépát félbe vágjuk, a kelkáposztát pedig kisebb csíkokra aprítjuk.
    2. Egy mélyebb lábasban megolvasztjuk a zsírt (vagy olajat hevítünk), és a zöldborsó és a petrezselyem kivételével minden zöldséget ráöntünk. 10 percig kis lángon folyamatos kevergetés mellett pirítjuk a zöldségeket.
    3. Felöntjük a zöldségeket 2 liter vízzel, hozzáadunk 4 erőleveskockát, és forrástól számított kb. 20 perc alatt, takarék lángon puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a zöldborsót is. Megborsozzuk a levest.
    4. A tojásból, lisztből, vízből nokedli tésztát készítünk, és beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe. A galuskák 5 perc alatt megfőnek. Fedő alatt hagyjuk még egy picit duzzadni őket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk a levest.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Morzsálós Mirza
Kedves Jordanp6, ma már lehet BIO, azaz teljesen tartósítószer- és színezékmentes leveskockát kapni, sőt, házi erőleveskockát is használhatunk, szóval igen, hallottam alapléről. :-) Mirza
pistuc
Jordan6! Talán egy kicsit kulturáltabban is hozzászólhattál volna. Amúgy meg nem muszáj 4 kockát használni - én is kettőből készítem. Ezért kár volt lefokozni a receptet (nyilván meg se főzted, csak izomból nyomtál egy csillagot)...
Jordanp6
\"4 erőleves kocka\" fúj... alapléről hallottál már?
pistuc
Köszönöm a beküldők nevében is! - a konkrét esetben Mirzáé az érdem. :)
durumbúza
Próbáld ki grízgaluskával is, nálunk az a legkapósabb!Bevallom hősiesen, én a borsót is együtt párolom a többi zöldséggel (ha fagyasztott),különben mindig kopogós marad. Köszi a jobbnál jobb recepteket és tanácsokat!
pistuc
Nagyon fincsi volt, mindazonáltal egy pindurkát módosítottam rajta: a káposztát két szelet televíziópaprikával :) pótoltam, 4 leveskocka helyett csak 2-t tettem bele, illetve 2 kávéskanálnyi pirospaprikával gazdagítottam. S először csináltam nokedlit, jelentem, egész jól sikerült (némelyik vékonyka lett, és kis farkincája nőtt, talán kicsit híg volt a tészta?).

Hasonló Receptek

Magazin