Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsókrémleves sonkával

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát. Rászórjuk a borsót, felöntjük a levessel, és felforraljuk. Közepes tűzön, lefedve 5 percig pároljuk. A petrezselymet a levesbe szórjuk, és az egészet botmixerrel péppé zúzzuk. Sóval, borssal, a citromlével ízestjük.

A joghurtot elkeverjük kevés forró lével, majd a leves egészéhez öntjük. Már nem főzzük tovább, mert a joghurt kicsapódik.

A kenyeret kis kockákra vágjuk, serpenyőben vagy a sütőben megpirítjuk, és tálaláskor a sonkával együtt a levesre szórjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek