Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsókrémleves pirított rókagombával és friss mentával

MME MME
4 4/5
30 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Az erőleves kockából 8 dl vízzel elkészítjük az erőlevest. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A menta ágakat megmossuk, leveleit leszedjük.

Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldborsót, majd felöntjük az erőlevessel. A forrástól számítva 25 percig forraljuk. Néhány mentalevelet félreteszünk, a maradékkal ízesítjük a levest, botmixerrel pürésítjük, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a tejszínt, és ismét felforraljuk, ha szükséges sóval, törött fehérborssal ízesítjük. A gombát zsiradék nélkül egy serpenyőben addig forrósítjuk, amíg a leve teljesen ellepi, majd ezt a levet a leveshez szűrjük, a gombára ráöntjük az olajat, sóval, citromlével és törött fehérborssal ízesítjük, erős tűzön megpirítjuk. A forró levest előmelegített tányérokba merjük, elosztjuk benne a pirított gombát, és néhány darab tisztára mosott mentalevéllel díszítjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 470 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss