Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsókrémleves parmezános vajgaluskával

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A megtisztított, finomra szelt hagymát dinszteljük meg egy kevés olajon. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk apróra, majd a borsóval együtt szórjuk a hagymára. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük fel kb. 1 liter vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük benne puhára a zöldséget. Ezután botmixerrel pürésítsük, és dúsítsuk a tejszínnel.

A galuskához lábasban forraljunk sós vizet. villával habarjuk el a tojást. Csorgassuk bele a megolvasztott, langyosra hűtött vajat, majd keverjük bele a sajt felét. Ízesítsük 1-1 csipet sóval és borssal.

Dolgozzuk össze a liszttel, és az így kapott, sűrű masszát nokedliszaggatóval adagonként szaggassuk a lobogva forró vízbe. Amikor feljönnek a felszínre, szűrőkanállal szedjük ki a galuskákat, és öblítsük át hideg vízzel.

Adagoljuk a levest a tányérokba, tegyük bele a galuskát, majd szórjuk meg a maradék sajttal.

Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss