Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsókrémleves mentával

Hozzávalók

  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 szál kisebb póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor menta
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek olaj (pl. rizs olaj)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 l zöldségalaplé
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A póréhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk. A vajat és az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt póréhagymát, és üvegesre pároljuk.
    2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, megfuttajuk rajta, majd hozzáadjuk a zöldborsót is. Alaposan összekeverjük, és pár percig pároljuk.
    3. Ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval, majd felöntjük a zöldségalaplével.Megsózzuk, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, amíg a borsó megpuhul.
    4. Amikor a borsó már puha, levesszük a tűzről, és belecsipkedjük a mentaleveleket. Botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, és kevergetve forráspontig melegítjük, majd elzárjuk a gázt, és tálalásig melegen tartjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin