Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsókrém spenóttal

MME MME
2/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A hagymát szintén meghámozzuk, felaprítjuk. A friss spenótot leöblítjük, megtisztítjuk (a mirelitet kiengedjük, a maradékot főzeléknek felhasználhatjuk).

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát 4 percig pirítjuk benne. Hozzátesszük a burgonyát és a borsót, megsózzuk, 3-4 percig sütjük tovább. Felöntjük a zöldséglevessel, lefedjük, és a forrástól számított 25 percig főzzük lassú tűzön. A zöldségeket átpasszírozzuk, a kapott pürét visszatesszük a lábosba, hozzáadjuk a spenótot (vagy megtisztított vízi tormát), egy csipet sót és még két percig főzzük. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 160 kcal

Ezek is érdekelhetnek