Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsófőzelék sült virslivel

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A borsót beleteszem egy lábasba, teszek rá egy darab vajat, szórok rá lisztet, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, belemorzsolom a húsleveskockát, hozzáöntök vizet, szórok rá egy kevés cukrot.

Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén egy kevés tejfölt.

Tálalás előtt kevés olajon megsütöm a virslit. Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a virslit, s vágok rá medvehagymát.

Megjegyzés

Én nem vagyok híve a rántásnak, ráadásul ez macerásabb is. Ezért általában ezt a megoldást választom. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss