Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsófőzelék sült virslivel

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 50 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 levél medvehagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • tejföl
  • cukor
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 db húsleveskocka
  • olívaolaj
  • 4 szál sütnivaló virsli

Elkészítés

    Elkészítés: A borsót beleteszem egy lábasba, teszek rá egy darab vajat, szórok rá lisztet, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, belemorzsolom a húsleveskockát, hozzáöntök vizet, szórok rá egy kevés cukrot.

    Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén egy kevés tejfölt.

    Tálalás előtt kevés olajon megsütöm a virslit. Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a virslit, s vágok rá medvehagymát.

Megjegyzés

Én nem vagyok híve a rántásnak, ráadásul ez macerásabb is. Ezért általában ezt a megoldást választom.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hobbychef
Most én is szívesen megenném.
bednem
Így május 1-én is remek étel! :)

Hasonló Receptek

Magazin