Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsófőzelék grillkolbásszal

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 1 evőkanál olajon a borsót megdinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi főzeléket szeretnénk főzni (vigyázat, nem leves). Ízesítjük sóval, ételízesítővel, cukorral ízlés szerint. Puhára főzzük a borsót.

Közben elkészítjük a rántást: a maradék 2 evőkanál olajon megpirítjuk a 2 evőkanál lisztet, a tűzről félrehúzva ebbe tesszük a pirospaprikát, majd tejjel öntjük fel. Végül a forrásban levő borsóhoz adjuk a rántást, és állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük. Friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Tálalás előtt a grillkolbászokat beirdaljuk, és kevés olajon pirosra sütjük.

Megjegyzés

Maradék pörkölttel vagy sült hússal is finom. Tükörtojással és sült virslivel is párosíthatjuk. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss