Elkészítés: 1 evőkanál olajon a borsót megdinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi főzeléket szeretnénk főzni (vigyázat, nem leves). Ízesítjük sóval, ételízesítővel, cukorral ízlés szerint. Puhára főzzük a borsót.
Közben elkészítjük a rántást: a maradék 2 evőkanál olajon megpirítjuk a 2 evőkanál lisztet, a tűzről félrehúzva ebbe tesszük a pirospaprikát, majd tejjel öntjük fel. Végül a forrásban levő borsóhoz adjuk a rántást, és állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük. Friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Tálalás előtt a grillkolbászokat beirdaljuk, és kevés olajon pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre